STIJN DESMET

"Als er geen weg is, leggen we er één aan."

Stijn Desmet, afgestudeerd in 2013
Master of Science in de ingenieurswetenschappen: Werktuigkunde - optie mechatronica en robotica

Concept & Systems Engineer

Ik werk bij Egemin in de verkoopsafdeling als 'sales support': het ondersteunen van verkopers bij het verkopen van projecten in de logistieke automatisatie. Ik ontwerp systemen om de logistiek van klanten te automatiseren. Dit houdt in het kiezen van de juiste verzameling van technologieën, het communiceren met de klant, leveranciers en interne afdelingen om uiteindelijk tot een finaal ontwerp te komen. Wanneer projecten verkocht worden, volgt de overdracht naar de afdeling uitvoer.

Interesse in machines en bewegende systemen

Het eigenlijke werk is geen 'rocket science'; je moet er geen differentiaalvergelijkingen voor kunnen oplossen. Wel is het zeer uitdagend denkwerk om tot de beste eindoplossing te komen. Enerzijds gebruik ik zeer weinig kennis van hetgeen ik aan de KU Leuven geleerd heb. Anderzijds is het kritisch en volledig denken absoluut noodzakelijk om mijn job goed uit te voeren.

Verkochte projecten en goede communicatie zowel intern als extern. Het vak 'Expressievaardigheid' dat ik in mijn 5de jaar gevolgd heb, heeft hier zeer goed bij geholpen.

Burgerlijk ingenieur is een zeer veelzijdige opleiding waarmee je verschillende richtingen uit kan in je professionele carrière. Als je openstaat voor technologie en wetenschappen is het zeker een aanrader.

Mijn grootste persoonlijke ontwikkeling kreeg ik op stage in Peru via Humasol vzw. Van mijn studentenvereniging heb ik ook veel geleerd.

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?