WORD BURGERLIJK INGENIEUR(-ARCHITECT)

Arts, advocaat, economist, psycholoog, vertaler-tolk of leerkracht ...
Veel aankomende studenten, leerkrachten en ouders kunnen er zich wel iets bij voorstellen. Maar burgerlijk ingenieurs? Wie zijn ze en wat doen ze? Dragen ze gele helmen en zijn ze de hele dag op werven te vinden?
Zijn ze niet weg te slaan van achter hun computerschermen?

 


Het valt inderdaad niet in een paar zinnen uit te leggen wat burgerlijk ingenieurs en burgerlijk ingenieur-architecten allemaal doen. Daarom hebben we de vraag gesteld aan diegenen die het jullie het best kunnen vertellen.

 

Op deze site vinden jullie dan ook getuigenissen van burgerlijk ingenieurs en ingenieur-architecten zelf.

 

Het beroep van burgerlijk ingenieur(-architect) is dynamisch, boeiend, veelzijdig en creatief. Burgerlijk ingenieurs en ingenieur-architecten komen terecht in de meest uiteenlopende bedrijven en organisaties, en nemen er zeer diverse verantwoordelijkheden op. Teambuilding en sociale vaardigheden vormen, samen met een ingenieursopleiding van internationaal topniveau, de sleutel voor een succesvolle loopbaan.

 

Als één van de getuigenissen je aanspreekt, als je niet bang bent voor een uitdaging, als je ervan droomt om zelf het verschil te maken, schrijf je dan in voor een opleiding tot burgerlijk ingenieur(-architect) aan één van de drie Vlaamse ingenieursfaculteiten en ga ervoor!